ÜRÜN İZLEME SİSTEMİNİN GELİŞTİRİLMESİ VE TÜTÜN VE TÜTÜN MAMULLERİ SEKTÖRÜNDE KAYIT DIŞILIĞIN AZALTILMASI ÇALIŞTAYI

Buradasınız

         Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Gelir İdaresi Başkanlığının faydalanıcı kurum, PwC Türkiye’nin yüklenici firma olduğu ve Avrupa Birliği'nin yaklaşık 1.7 milyon Avro katkı sağladığı “Kayıt Dışı Ekonominin Azaltılması Kapsamında Denetim Kapasitesinin Güçlendirilmesi ve Kurumlar Arası Veri Paylaşımının Artırılmasına Yönelik Teknik Yardım Projesi” kapsamında Gelir İdaresi Başkanlığınca gerçekleştirilen “Ürün İzleme Sisteminin Geliştirilmesi ve Tütün ve Tütün Mamulleri Sektöründe Kayıt Dışılığın Azaltılması” konusunun ele alındığı çalıştayın üçüncüsü, 28-29 Ağustos 2021 tarihlerinde Bolu’da düzenlenmiştir.

         2019 yılı Ekim ayında Hatay’da düzenlenen ikinci çalıştayda olduğu gibi, üçüncü çalıştaya da kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinden yoğun bir katılım olmuştur.

         Çalıştayın açılış konuşmasını Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Sayın Mahmut SÜTCÜ yapmış, projenin amacından ve Ürün İzleme Sisteminin geliştirilmesinin tütün ve tütün mamulleri ürünleri sektöründeki kayıt dışılıkla mücadelede öneminden bahsetmiştir.

         Moderatörlüğünü Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Necdet ÇAMAŞ’nın yaptığı çalıştayda Ürün İzleme Sistemi, Sarmalık Kıyılmış Tütün İçin Üretici Çiftçiler, Kıyılmış Tütün İşletmeleri, Makaron ve Sigara Kağıdı Üreticileri, Nargile Tütünü, Satış Noktaları ve Kurumlararası Veri Paylaşımı başlıkları altında bundan önceki çalıştayda belirlenmiş çözüm önerilerinin güncelliği tartışılmış, bu öneriler detaylandırılmış ve çözümlerin muhatabı olan kurumlar belirlenmiştir.

         Bu çalıştayda gündeme getirilen öneriler ışığında Ürün İzleme Sistemi raporu hazırlanacak ve rapor, yapılacak son çalıştayda katılımcılarla beraber değerlendirilecektir.